loading...

Bosjökloster är ett privatägt och bebott slott. Slottets äldsta delar är öppna för besökare. Bosjökloster uppbär inte någon form av bidrag, vare sig från kommun, stat eller EU, utan bevarandet av slottet och parken bekostas helt av entréavgifter. Tack för att du besöker Bosjökloster!

"Ringsjöns pärla" har man kallat Bosjökloster. Och en pärla är det förvisso, det vita slottet på näset mellan de båda sjöarna, där det glimmar i vårsolen, i högsommarens dis, i höstens klara dagar, i snöns vita ljus.
      I en tid av oro och jäkt har väl människor mer än någonsin behov av något som består, av skönhet, ro och trygghet. Vi har en känsla av att Bosjökloster uttrycker dessa värden; vi är ständigt stimulerade av platsens skönhet: de gamla trädens silhuetter, utsikten över vattnet, de vita murarna som viskar om generationer som här levat och arbetat, och liksom vi fängslats av platsen.
   När vi nu önskar besökare välkomna till Bosjökloster, är det med den förhoppningen, att de här skall uppleva något utöver det vanliga och kanske förstå varför klostret en gång i tiden grundades just här.


Familjen Bonde

Hallen
BOSJÖKLOSTERS HISTORIA BOSJÖKLOSTERS HISTORIA

Kontakt med 10 århundraden 
LÄS MER >

PARK & TRÄDGÅRDAR PARK & TRÄDGÅRDAR

Upplev trädgårdsprakt från vår till långt in på hösten. LÄS MER >

PROGRAM PROGRAM

Utställningar, musik och evenemang under året. LÄS MER >