loading...

Upplev Bosjöklosters trädgårdar & park

Slottsterrasserna och parken är ständigt växlande under årstiderna med tiotusentals växter. Hämta inspiration, hälsa på djuren i parken och njut av utsikten över vattnet. För barn finns stora ytor att röra sig fritt på.  

Tulpanängen

I april är slottsparken på Bosjökloster täckt av en vit matta av vitsippor. På ängen och på terrasserna kring slottet blommar i maj mängder av narcisser och tulpaner i alla färger.

Rhdodendron & azalea i parken

Nedanför den Tusenåriga Eken står buskar, azaleor och rhododendron i blom under vår och försommar.

Rosengården

De första rosorna slår ut i slutet av maj; de blommar ljuvligt ända in på sena hösten. Nepetan, "kattmynta," bildar en blågrå ram inne i den underbara Rosengården. Här utmärker sig de engelska rosorna från David Austin med otroliga dofter. Nästan två hundra sorters rosor finns på Bosjökloster — tusentals i antal.

Perenn rabatt på Övre Terrassen

Pioner och liljor är väldoftande och vackra inslag i juni. De stora perenna rabatterna i engelsk stil prunkar i alla färger och höjder på Övre Terrassen och når sin fullaste prakt under sensommaren.

Borggården

På Borggården blommar rosor och hortensior omgärdade av buxbomshäckar. I Minnesgården växer den väldoftande Rosen Stenchen som nu fått namnet Bosjökloster och som funnits på platsen sedan 1908.

Örtagården

I den intilliggande lilla örtagården, omgärdad av höga murar med klängande rosor, clematis och vinrankor, finner man både mat- och hälsoörter.

Den tusenåriga eken. Foto: Jonas Forell

Den mäktiga tusenåriga eken tronar vid ingången till parken. Under den tidiga klostertiden var detta ett ungt träd!

Alpackor, ponnys och getter i parken

I slottsparken håller minishetland ponnys, alpackor och getter gräset klippt.

Foto: Jørgen Bresson Foto: Jørgen Bresson

Låna gärna en roddbåt vid piren för en tur på sjön. Flytvästar till barn finns att låna i entrén.

Hitta din egen favoritplats för matsäcken, eller besök vårt trädgårdscafé med uteservering bland rosor och med utsikt över Ringsjön.

I parken huserar sex drottningar med sina arbetsbin och drönare. Bina sköts av Bokeslundsgården och producerar Bosjöklosters egen lindblomshonung. Lindblomshonungen är mycket smakrik med en tydlig ton av pepparmynta. Den finns att köpa i butiken vid entrén.

Bin är en av våra minsta och allra viktigaste vänner. Mycket av det som vi i dag tar för givet i våra frukt- och grönsaksdiskar är helt beroende av honungsbiet som pollinator.