loading...

Guidade visningar

Upplev unik medeltida kultur, park och trädgårdar i en vacker och omsorgsfullt bevarad slottsmiljö.

Bosjökloster har lång erfarenhet att välkomna gruppresor och individuella besökare. Vi erbjuder guidade visningar i trädgårdarna, parken, kyrkan och delar av slottet, där vi berättar om Bosjöklosters snart tusenåriga historia och om dagens skötsel av byggnader, rosor, perenner och träd.

Vi välkomnar besökare hela året. Trädgårdarna är en upplevelse från tidig vår till sen höst: tusentals tulpaner och narcisser, magnolier, azaleor och rhododendron, perenna rabatter i engelsk stil, rosarium med bl.a. Austin rosor från England och slottspark med djurhagar och den tusenåriga eken med 11 meter i omkrets.

Kombinera slottsbesöket med vällagad mat i restaurangen, med plats för stora och små sällskap. Restaurangen arrangerar luncher, middagar, bröllop och dagskonferenser hela året.

Tel. 0413-250 48

Grupper (15 eller fler):
100 kr per person, entréavgift ingår. 

Små sällskap (färre än 15): 
550 kr + entréavgift, dock högst 1500 kr totalt för sällskapet. 

För barn: 
tisdagar 14:00 under sommarlovet bjuder vi in till en berättelse om klostret och slottet förr i tiden. Trädgårdscaféet serverar pannkaksbuffé! 

Vill du inte boka en visning men undrar över slottets historia? Köp vår mycket läsvärda historik för 20 kr eller fråga vår personal i utställningarna så berättar de gärna! Utställningarna och Trädgårdscaféet är öppna maj - september.

Restaurangen är öppen för förbeställda grupper (15+ personer dagtid under säsong, 25+ dag/kvällstid hela året). Inträde och visning ingår i våra gruppmenyer.
Läs mer >