Drottningholms Barockensemble

8 juli 2019

En av Europas främsta Barockensembler gästar Bosjökloster med sopranen Maria Keohane som gästsolist. På programmet står en Händelouvertyr, Händelarior med Maria Keohane, en cellokonsert av Vivaldi med internationella solisten Mime Yamahiro-Brinkmann och Vivaldis violinkonserter De fyra årstiderna med ensemblens konsertmästare Nils-Erik Sparf som solist.

Drottningholms Barockensemble bildades av altviolinisten Lars Brolin 1971. De sex ursprungsmusikerna satte som mål att spela 1600- och 1700-tals musik på tidstrogna instrument. Idag har antalet medlemmar växt och kan som mest presentera en orkester med både stråk, blås, slagverk och pukor. 

Genom åren har Drottningholms Barockensemble haft möjlighet att arbeta och turnera i ett flertal länder och kontinenter och många kända artister och dirigenter har valt att samarbeta med DBE. Ensemble har valts till nytt ”husband” i P2:s Söndagsmorgon, som sänds varje söndagsmorgon kl. 9. DBE blir därmed det första svenska husbandet i programmets historia!


Konsertplats: Logen
Läs mer om Drottningholms Barockorkester >
Biljetter köps via Ticketmaster eller med Swish. Information om biljettsläpp meddelas här och på Facebook
Vuxen 250 kr
Student/Senior 180 kr

Maria Keohane
Maria Keohane