Tillbaka till alla evenemang

Finissage – "Krigets vindar" med Göran Rosendal och musik ur Kung Mattias I

  • Bosjökloster Slottsförvaltning Bosjökloster Slott & Trädgårdar Höör, Skåne County, 243 95 Sweden (se karta)

Finissage
KRIGETS VINDAR
Från Ladoga, Warszawa, Budapest

Prisbelönte författaren, samhällsdebattören och journalisten Göran Rosenberg gästtalar vid avslutningen av André Prahs aktuella utställning "Krigets Vindar - från Ladoga, Warszawa, Budpest.” Många har berörts av utställningen som illustrerar händelser från andra världskriget, från maktlöshet till kraften i att hjälpa andra. 

Elever i Höörs musikskola framför musik ur "Kung Mattias I" av Viggo Edén, under ledning av Åsa Sahlée och Matti Edén. Musikverket uruppfördes 2012 och bygger på den judiske barnläkaren Janusz Korczaks böcker. Janusz är också en av de hjältar som ingår i Andrés utställning.

Välkommen att delta! 

Ordinarie biljett till Bosjöklosters slottsområdet gäller. Fritt för årskortsinnehavare och barn upp till 16 år.

Notera att utställningen förlängs oktober ut för gruppbokningar. Vi välkomnar alla från mellanstadieålder och upp för guidning av och samtal med konstnären.

Göran Rosenberg

Höörs Sommaropera 2012 och 2013, "Kung Mattias I" handlar om den unge pojken som plötsligt blir kung när hans far dör. Musik och libretto Viggo Edén efter böcker av Janusz Korczak. Dirigent tonsättaren, regi Matti Edén. På finissagen får vi hör utvalda delar ur operan.
Foto: Alf Ljungkvist

Föregående
Föregående
27 augusti

Filip Jers, Emil Ernebro & friends, featuring Georg Riedel

Nästa
Nästa
18 oktober

Föredrag om Skånska Kavalleriet av Marco Smedberg