Back to All Events

Spår av Stillhet


En konstinstallation i slottsparken av Karin Wiberg och Ida Magntorn
Vilka är vi och vart är vi på väg? Vad är sant – osant, saga – verklighet?

Konstens stämning och atmosfär lockar till upptäcktsfärd och eftertanke i Bosjöklosters miljö. För hundratals år sedan vallfärdade människor till Bosjökloster-ön för att söka kunskap, andlig ro, svar på de stora och eviga frågorna. Karins och Idas utställning bjuder in och möter besökaren, lyfter fram behovet av tystnad i vardagens allmänna brus, att finna lugn som ger energi och kraft. Konstverken skapar en egen värld i det allmänna rummet, ett fönster in i en harmonisk stillhet. Mellan ute och inne, mellan människa och natur.

Vernissage 19 maj 13:00-15:00.
Utställningen är öppen alla dagar 19/5 - 23/8 11:00-17:00.

Med stöd av Bosjöklosters Vänner och Starka AB.

Foto: Kristina Strand Larsson

Karin Wiberg

är skulptör och har haft en lång rad utställningar, i Sverige och utlandet, bland annat vid Dunkers Kulturhus, Lunds Domkyrkoforum, Thielska Galleriet, Tokyo.

Karin har alltid varit fascinerad av naturen och skogen. Skogen där man kan tappa bort sig och lämna sin vanliga stig, komma in på osäker mark och inte riktigt vet vad som kan hända. I hennes skulpturer kan man ofta ana djur i människor och människor i djur. De betraktar oss på ett speciellt sätt och ser något i oss som är bortom vårt medvetande.

info@karinwiberg.se

Foto: Jenny Leyman

Ida Magntorn

är författare och fotograf. I sitt bildspråk intresserar hon sig för ljus, skuggspel och hur man när man betraktar en bild ibland kan känna sig på väg mellan två världar. Ida har haft flera utställningar i Sverige och i utlandet, senast i Paris och Sydkorea.

I hennes senaste bok Ett hem med omtanke ligger fokus på hur den som är intresserad av inredning kan förhålla sig till hållbarhet och miljötänkande. Idas böcker är översatta till flera språk.

www.idamagntorn.se
ida.magntorn@gmail.com

Johanna Alkan Olsson

är universitetslektor i miljövetenskap och forskare på Centrum för miljö- och klimatforskning, Lunds universitet.

Hon intresserar sig för människans relation till naturen och även relationen mellan naturen och det bebyggda. Johanna har en tydlig ambition att skapa bryggor mellan olika discipliner och praktiker för att få ett mer hållbart samhälle. Hon ser konstens möjlighet att inspirera till samtal om relationen mellan människa, kultur och natur.

johanna.alkan_olsson@cec.lu.se

Starka

utst19-stillhet-starka-logo.png

är ett familjeföretag som med specialistkompetens utvecklar, tillverkar och säljer betongprodukter inom vida tillämpningsområden. Allt från bygg- och anläggningsverksamhet till Karin Wibergs skulpturer i mjuka former. Allt i ett beständigt material bestående av sand, sten, cement och vatten.

LÄS MER OM STARKA

Earlier Event: May 12
Föreläsning av Bea Szenfeld
Later Event: May 26
Mors dag - workshop i lera