Tillbaka till alla evenemang

Naturskildringar – Bergliot Kvarnare


  • Bosjökloster Slottsförvaltning Bosjökloster Slott & Trädgårdar Höör, Skåne County, 243 95 Sweden (se karta)

Det är i landskapet Bergliot Kvarnare hämtar sina motiv. Genom hennes stora dukar möter vi en natur som är på samma gång stillsam och otämjd. Hon återskapar stämningar utöver det vanliga av färgnyanser, ljus och mörker. I sommar ställer hon ut en samling av sina verk i slottets Utsiktsrum.

Bergliot fick sin konstutbildning på Konstfack i Stockholm och har en lång rad separat- och samlingsutställningar bakom sig. Hon bor och verkar i Vimmerby sedan många år.

Bergliot erhöll Liljevalchs Stipendium 1994 med motiveringen ”En het nordisk expressionism utstrålar Bergliot Kvarnares målningar.”

Betrakta Bergliot Kvarnares måleri! Visst finns här en förtröstan om en framtid för det målade uttrycket. Landskapet erbjuder alltjämt en fruktbar mylla att odla, en jordmån som skjuter nya friska skott. Bergliot Kvarnare söker stämningen och finner den. Den där maggropskänslan, som berör och överraskar, infinner sig hos betraktaren. Inga tillkrånglade intellektuella djupdykningar utan rakt på sak.
— Lars-Erik Selin

Plats: Slottets Utsiktsrum

Öppet: alla dagar 23/5 - 26/9 11:00-17:00
Under sommarveckorna kan öppettiderna komma att förlängas. Välkommen att kontakta Slottsförvaltningen för besök under icke ordinarie öppettider: 0413-250 48, info@bosjokloster.se

Gula näckrosor (105 x 123 cm)

Den lilla dammen (77 x 82 cm)

Näckrosblad (120 x 78 cm)

Näckrosdammen (105 x 123 cm)

Strömmande å (77 x 82 cm)

Föregående
Föregående
23 maj

Tantfullness - olika sidor av samma sak – Susanna Arwin

Nästa
Nästa
11 juli

La Comédie Française with Drottningholm Baroque Ensemble