Tillbaka till alla evenemang

Konst i slottet - Maud Lewenhaupt du Jeu, Henry Unger & Makode Linde


  • Bosjökloster Slottsförvaltning Bosjökloster Slott & Trädgårdar Höör, Skåne County, 243 95 Sweden (se karta)

Välkommen till sommarens konstutställning i slottet. Maud Lewenhaupt du Jeu visar sina eleganta och karakteristiskt ömsinta bronsskulpturer och Henry Unger surrealistiska målningar i gouache på handgjort papper. Med i en mindre del av utställningen är Makode Lindes afromanticskulpturer.

Utställningen arrangeras i samarbete med Galleri Agardh & Tornvall.

Vernissage: 26 maj 2022 13-16. Öppet alla dagar till mitten av september.

Maud Lewenhaupt du Jeu, bronsskulptur

Tête-à-tête, 21x50x17 cm

Maud är ursprungligen från Stockholm och flyttade i unga år till Paris, där hon fortfarande är verksam. Hon är utbildade vid l´Ecole des Beaux-Arts i Versailles och i Master Class vid English Society of Portrait Sculptors.

Under sin karriär har Maud ställt ut i bl a Paris, London, Stockholm, Rom, Bryssel och Zürich. 2014 hade hon en uppskattad utställning på Bosjökloster, och det är en glädje att nu åter få visa hennes verk här.

Maud har erhållit priser vid tio olika Salons d´art des Sculptures i Frankrike. Hon inbjuds årligen till Salon des Artistes i Grand Palais i Paris.

Henry Unger, måleri

Henry Unger är en svensk, internationellt verksam konstnär med sin bas på Capri, Italien.
Hans bildvärld har sina rötter i surrealismen, och är kryddad med fönster ut mot det okända – djur,  natur och kvinnor, allting svävande i en rytmisk dans.

Henry har haft utställningar i bl a Rom, Stockholm, Paris, Köpenhamn, Milano och Venedig. 1975, i början av sin karriär, ställde han ut på Bosjökloster! 2018 visade Museum Umberto Mastroianni i Rom en stor retrospektiv med Ungers måleri.

 

Makode Linde, afromanticskulpturer

Makode Linde, född 1981 i Stockholm, har studerat på Adolf Fredrik Musikskola, Konstfack, California College of Art och Konsthögskolan i Stockholm. Numera är Makode internationellt verksam och bosatt i Berlin där han målar, gör performances och scendekorer, är musiker, DJ och gör skivomslag och musikvideos.

Till KRO´s 75-årsjubileum, som firades på Moderna Museet, deltog Makode med sin performance Painful Cake. När kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth satte kniven i den numera berömda tårtan blev Makode över natten känd över hela världen.

På Bosjökloster visar han ett urval av sina afromanticskulpturer.

Föregående
Föregående
26 maj

Claudia Pfeil - Art Quilts

Nästa
Nästa
26 maj

Exhibits in the castle i slottet - Maud Lewenhaupt du Jeu, Henry Unger & Makode Linde