Tillbaka till alla evenemang

Nyanser & speglingar


  • Bosjökloster Slottsförvaltning Bosjökloster Slott & Trädgårdar Höör, Skåne County, 243 95 Sweden (se karta)

NYANSER & SPEGLINGAR
med Eva Schildt & Karin Wiberg

Välkommen till Karin Wibergs och Eva Schildts värld – mötet mellan en konstnärs och en formgivares uttryck.

Nyanser & speglingar är en stämningsfull utställning där Karins skira, vita skulpturer av människor och djur möter Evas stilrena formationer av trä, färgat munblåst glas och spegelglas samt abstrakta textila konstverk. I den vackra Stensalen bjuder konstverken in till ett poetiskt samtal med platsens historia och publiken.

Finkänsligt lotsas besökaren in till en konstinstallation som leker med ljuset från de djupa fönsternischerna, där skulpturer och besökare möts i speglingar av både sig själva och konstens former, förstärkt av Stensalens miljö. Konstnärerna lyfter vårt behov av det stillsamma och eftertänksamma.

Karin Wiberg

Konstnären och skulptören Karin Wiberg har gästat både internationell och svensk scen. Detta är hennes andra utställning på Bosjökloster.

Karins skulpturer föreställer människor och djur och är skapade i bränd bemålad lera samt betong. Karins Instagram

Mina skulpturer vill se dig, de undrar vem du är, var du kommer ifrån och vad du tänker och känner där längst inne. De vill möta dig, men inte tränga sig på, de vill finnas för dig och vara dig nära, men lite vid sidan av, flickor som gränsar till ett djurs förundran, djur med en blick som kan tolkas som mänsklig.
— Karin Wiberg

Eva Schildt

Eva Schildt är formgivare och inredningsarkitekt verksam i Stockholm med både svenska och internationella uppdragsgivare som hon formger möbler, belysning, textilier och produkter åt. Material och tekniker skiljer sig åt men naturen och det poetiska är alltid närvarande i hennes verk. Hon är kanske mest känd för vasen Äng från Klong som på ett enkelt sätt möjliggör olika sorters blomsterarrangemang. Evas instagram

De objekt jag har skapat ligger i gränslandet mellan bildkonst, skulptur och vanliga speglar där det strama och ordnade står i kontrast till Karins organiska och levande varelser. Våra verk möts i en spegelbild, ett ögonblick. För mig är det kärnan i utställningen, det intressanta!
— Eva Schildt

Välkommen på vernissage 28 maj kl 14

Utställningen är öppen alla dagar till 24 september 2023. Se aktuella öppettider.

Föregående
Föregående
13 maj

Scanian Country Fair

Nästa
Nästa
28 maj

Krigets vindar – från Ladoga, Warszawa, Budapest