Back to All Events

Förändring - måleri & assemblage


Catharina von Unge har studerat konst i Sverige, Peru och USA. Hon har en rad av utställningar under 50 år bakom sig. Till Bosjökloster har hon valt ut målningar och assemblage att visa i Tornrummet i slottet. 

Drivkraften bakom Catharinas lust att måla har hon funnit på platser och i scener som berört henne under sina resor runt om i världen. Att finna skönhet-tillit, som en sköld mot det opålitliga, föränderliga. Akryl på duk är hennes redskap, färgen hennes glädje.

Om målningarna

Catharinas målningar handlar om naturens växlingar. När hon återvänder till ett landskap hon en gång målat, förundras hon över dess förändring. Träd har fallit, nya har vuxit sig högre och bergen har blivit blåare.
Bron som ofta finns med i målningarna,är en dramatisk symbol för förändring. En passage från det som varit till det nya.

Assemblage

Catharina von Unge har samlat material, såsom antika textilier, växter, djurdelar, metall, bladguld, från när och fjärran. Hon säger att -

Det finns alltid något nytt att se i de välbekanta tingen. Jag vill förmedla möjligheter till att vara upptäcktsresande i vår tid; att få det vardagliga att lysa med sin egen närvaro.

Utställningen är öppen alla dagar 24/8 - 22/9
Augusti 11:00-17:00, september 11:00-16:00 eller enligt övernskommelse.

Earlier Event: August 10
Abendkonzert mit dem Trio Anassa